Wat doen we

Het Kenpo Jiujitsu is een compleet zelfverdedigingssysteem dat zich binnen de Mixed Martial Arts situeert.  Wij oefenen zowel rechtopstaand vechten als grondwerk (grappig).  Ook het gebruik van wapens komt aan bod.

Onze stijl is voornamelijk gebaseerd is op het Kenpo van Ed Parker en het Kenpo Jiujitsu van James Mitose… Daarnaast hebben onze MWA instructeurs hun eigen invloeden en achtergronden in aanverwante systemen zoals: Kickboxing, Eskrima, Jiujitsu  en Judo.

 

Wij nemen deel aan allerlei vormen van competities (verschillende stijlen) om onze “wedstrijd”-vaardigheden te testen, maar de nadruk ligt op pure zelfverdediging.  Als je over zelfverdediging spreekt dan moet je een systeem hebben dat overal bruikbaar is, en op eender welk moment !
Regels zijn dan absolute bijzaak, en er is geen enkele beperking op welk gebied dan ook.  Het komt erop neer om te overleven en met zo weinig mogelijk schade uit een conflict te komen.

Het grote verschil met andere systemen is het feit dat wij werken met concepten (master keys) en variabele scenario’s.  Elke techniek wordt gezien als een “verhaal” en is een oefening om een bepaalde situatie (zoals ze zich op straat kan voordoen) in te oefenen.

Om onze leerlingen op te leiden verdelen wij de technieken volgens de soort van bedreiging (het verhaal dat achter de aanval zit) en het niveau van timing en coördinatie die nodig is om deze aanval af te weren.  Op deze manier heeft de leerling een duidelijk DOEL in zijn of haar training en zal er bij een test duidelijk gemeten kunnen worden of het DOEL bereikt is en niet dat er zomaar wat technieken worden gereproduceerd…

We geven de leerlingen (zeker in het begin) vaste technieken.  Op die manier kan zijn/haar coördinatie en vooral inspiratie vergroten.  We brengen op gepaste tijden technieken en drills van verschillende andere (complementaire) systemen in, vooral als oefening om coördinatie en timing te trainen, maar ook om een zo compleet mogelijke opleiding aan te bieden.

Het Kenpo Jiujitsu is een gevechts-”wetenschap” en wordt ook zo aangeleerd.

Comments are closed.